9. COSTA ADRIÀTICA: SVETI STEFAN (DIA DE RELAX I PLATJA)

Avui ens agafarem el dia de relax. És a dir, gaudirem de les vistes de Sveti Stefan des de miradors i platges, i ens banyarem a la platja que més ens convingui i més ens agradi. Així passarem el dia, desconnectant una mica de la nostra “road-trip” pel país.

Sveti Stefan és un centre turístic costaner ubicat a 8 kilòmetres al sud-est de la ciutat de Budva (que visitarem l’endemà), a la Riviera de Budva. Originalment era una illa, però en l’actualitat un istme la uneix al continent permanentment.

Sveti Stefan era un poblet pesquer ja en el segle XV. En la dècada de 1950 els últims residents van ser expulsats i aquesta petita illa va esdevenir un hotel de luxe, el més exclusiu de la costa de Montenegro.

Entre els anys 1960 i 1980, Sveti Stefan es va convertir en un lloc popular per a celebritats. Els carrers, murs, sostres i façanes dels edificis han conservat la seva forma original, mentres que els interiors s’han transformat per oferir el més modern confort d’un hotel de luxe.

En el 2009 l’istme va reobrir de nou i es va cedir, juntament amb el Centre Turístic de Milocer i la platja de Kraljicina, per un període de 30 anys a “Aman Resorts”. El complex hoteler alberga un total de 50 habitacions, cases rurals i suites a l’illa i 8 grans suites a Vila Milocer.

Sveti Stefan

S’ha de dir que Sveti Stefan, encara que sigui d’ús privat, sí que es pot visitar. Cada dia a l’estiu es fan tours guiats diaris per veure’l per dins. Es fan a les 11h i a les 14h. Els preus son de 20€ per persona i s’ha de reservar amb molt de temps. Nosaltres, però, els visitarem per fora i de lluny, en alguna de les platges que veurem. Farem un passeig per les seves platges d’aigües cristallines.

A davant de Sveti Stefan tenim la platja de Sveti Stefan, que és oficialment la platja pública més important per a poder gaudir de les vistes. Es tracta d’una platja gratuïta. Durant el matí ens hi banyarem. Avui no tocarem el cotxe per res del món, i ens arribarem a les platges a peu, ja que no tenim l’apartament gaire lluny…

Sveti Stefan
Platja pública de Sveti Stefan

La platja pública de Sveti Stefan té aproximadament 1 kilòmetre de llarg, i està coberta de còdols (pràcticament totes les platges de Montenegro son de còdols, n’hi ha poques de sorra). Hi ha punts de lloguer de para-sols i gandules, dutxes d’aigua dolça, vestuaris i serveis. Un joc de dues gandules amb para-sol costa uns 20€. Pots posar-te una tovallola llogant només un para-sol. L’entrada a l’aigua és poc profunda, i el fons també és de còdols. És recomanable caminar amb sabates especials pel tema dels còdols. Hi ha cafès, bars, i restaurants en la riba. També hi ha aparcament de pagament prop de la platja.

Platja pública de Sveti Stefan

Com podeu suposar, en temporada alta Sveti Stefan està ple de gent. La platja és apta per a nedar, prendre el sol, pots practicar busseig, snorkel, parasailing, i surf. També hi ha parcs infantils. Molt a prop es troba el Parc Milocer.

La platja pública ofereix impressionants vistes de la illa i la glamurosa zona de Sveti Stefan, coberta de sorra clara i equipada amb elegants gandules, bonics para-sols i altres atributs d’un resort d’èlit. A diferència de la platja pública, la platja del resort (a mà dreta) sempre està deserta, però els guardes vigilen atentament el territori dels intrusos. Si en tens moltes ganes, pots relaxar-te allí pagant uns 100€ aproximadament.

Platja privada del Resort (platja de la dreta)

La nostra intenció serà, un cop banyats en la platja pública, agafar un petit camí que neix a mà dreta que creua la platja del resort i ens portarà a la Platja Milocer, la qual és una platja d’accés privat, també.

Camí que creua les platges privades i arriba a la platja Milocer
Camí panoràmic que agafarem

La Platja Milocer també té accés privat d’un hotel i hi ha un guarda de seguretat per allí encarregat que ningú gosi trepitjar la sorra. És una pena que es carreguin d’aquesta manera el seu patrimoni natural i cultural.

Platja Milocer
Vistes de Sveti Stefan des de la Platja privada de Milocer

I el camí panoràmic continua fins a la platja de Kraljicina (anomenada Queen’s beach), i també és privada. Un cop aquí, podem retornar a la platja pública de Sveti Stefan.

Si tenim ganes de més platja, a la tarda ens podem acostar a la platja de Kamenovo, la qual ja és una platja que es troba a les immediacions de la ciutat de Budva, i hi hauríem d’anar amb cotxe ja que l’aparcament està a 4 kilòmetres de Sveti Stefan. També hi ha la possibilitat d’arribar a la platja de Kamenovo des de la propera platja de Becici (Budva), des de la qual hi ha un accés pintoresc a peu i que s’ha de creuar un túnel i tot (uns 20 minuts a peu).

Túnel que uneix la platja de Becici amb la de Kamenovo
Platja pública de Kamenovo

La platja de Kamenovo és pública i és una platja molt tranquil·la (no com la de Becici). I veureu que ens haurem passat el dia anant de platja en platja i explorant una i l’altra, per obtenir les millors vistes o si més no, per gaudir de la costa de l’Adriàtic i de les seves aigües cristallines.

Passarem la nit en el mateix allotjament de Sveti Stefan, pensant ja en el dia de demà i en les noves atraccions que ens trobarem…

Adjuntem les platges que hem visitat en el dia d’avui (indicarem també aquesta última platja de Kamenovo), en un mapa de google maps (el recorregut a peu no és el correcte ja que el camí de la costa panoràmic no està entrat a google):

Una resposta a «9. COSTA ADRIÀTICA: SVETI STEFAN (DIA DE RELAX I PLATJA)»

  1. […] COSTA ADRIÀTICA: SVETI STEFAN (DIA DE RELAX I PLATJA) […]

    M'agrada

Deixa un comentari

Design a site like this with WordPress.com
Per començar