7. PARC NACIONAL DEL LLAC SKADAR: CREUER PEL LLAC SKADAR + CTRA. PANORÀMICA P16

Estem en el segon dia que ens passarem pel Parc Nacional del Llac Skadar. Creiem que la millor manera de conèixer el Parc Nacional és, a part de continuar amb la nostra road-trip per carreteres panoràmiques del Parc, agafar un creuer que ens doni una visió més àmplia de lo què és el llac en si. Hi ha molta oferta de creuers: n’hi ha de 2 hores, de 3, de 4, etc… Un cop finalitzat el creuer, recorrerem des de Virpazar, la carretera panoràmica P16 que voreja el llac per la seva riba sud, fent un total de 52 kilòmetres. Finalitzat el trajecte de la carretera, ens dirigirem a la ciutat costanera d’Ulcinj on passarem la pròxima nit.

No caldrà que caminem gaire lluny per contractar un creuer pel llac de Skadar. Un cop travessem el pont de la població, ens toparem amb totes les empreses que ens oferiran els seus creuers. La majoria dels mateixos tenen una durada de 2 hores pel llac i costen sobre 20 a 25€ per persona.

Pont de la població de Virpazar

Però nosaltres busquem un creuer singular, no els típics que fan de dues hores. N’hem trobat dos de singulars:

Veiem que hi ha molta diferència de preu entre un i l’altre i finalment ens decantem pel creuer de 3 hores fins al Monestir Kom. Si fa bon temps, també tindrem moltes més possibilitats de veure les colònies de pelicans que habiten en el llac. Així doncs, ens embarquem en el creuer de 3 hores.

Explorarem la bellesa salvatge del llac Skadar que ens ofereix paisatges espectaculars. Descobrirem espècies d’aus nadiues mentres naveguem pel riu Moraca, i finalment visitarem el Monestir Kom del segle XVI i admirarem les impressionants vistes des del turó proper.

Pugem a bord del nostre bot. Inicialment el recorregut passa per la magnífica fortalesa de Lesendro del segle XVIII, mentres admirem l’impressionant paisatge que ens rodeja. Per arribar a la fortalesa de Lesendro hem de creuar el “Skadar Lake Bridge” del municipi de Krusevica (hi passa la carretera M2).

Fortalesa de Lesendro

Passada la fortalesa, navegarem per el riu Moraca, on hi ha una reserva d’aus de fins a 15 espècies diferents. Depenent de l’època de l’any, veurem aus nadiues com cormorans, gavines, i si tenim sort, inclús pelicans.

Navegarem pels estrets canals del Llac Skadar i contemplarem amb sorpresa les catifes de boniques flors de lliri i joncs. Aquesta àrea sovint se l’anomena la part de safari del llac perquè s’assembla a paisatges salvatges en boscos vells. Si tens sort, tindràs la oportunitat de veure alguns nius amb ocellets.

Descobreix les tres boniques illes de Small Cakovica, Big Cakovica i Lipovnjak i continua a través d’un petit canal similar que et portarà a Odrinska Gora, la llar del Monestir Kom.

Escolta els contes i històries sobre el seu passat i familiaritza’t amb l’estil de vida dels monjos que resideixen aquí. Meravella’t amb les obres d’art dins del Monestir i pren-te el temps per explorar aquesta joia amagada de la illa.

Monestir Kom
Monestir Kom

Després de la visita al Monestir, anirem al bot novament, retornant al punt de trobada. En el camí de tornada, el teu capità prendrà una ruta alternativa perquè puguis admirar les tres illes des de l’altra banda. També tindràs la oportunitat de nedar en les refrescants aigües del llac. Assegura’t de portar el banyador!

El creuer arriba al seu final. El creuer inclou: un guia local amb anglès, el vaixell, refrescs (aigua embotellada, sucs), vi local, rosquilles casolanes, i un equip de seguretat. No inclou l’entrada al Parc Nacional del Llac Skadar, la qual son 2€ per persona i dia. I finalitzem les 3 hores de creuer arribant al petit port de Virpazar.

Si haguéssim contractat el creuer de 4 hores, en comptes del Monestir Kom, ens haguéssin portat a un poblet tradicional anomenat Poseljani, per el qual haguéssim fet un agradable passeig per gaudir de la seva arquitectura, els antics molins i els ponts del poble. Poseljani es troba en el punt més occidental del llac Skadar, a uns 7 kilòmetres a l’oest del Monestir de Kom.

Un cop finalitzat el creuer, recorrerem des de Virpazar, la carretera panoràmica P16 que voreja el llac per la seva riba sud. Aquesta carretera és la continuació de la que vàrem fer ahir de Rijeka Crnojevica a Virpazar. Aquest tram d’avui va de Virpazar fins al final de la carretera, a Vladimir, tocant quasi a Albània. Té 52 kilòmetres i es realitza amb una hora i mitja. Conté molts miradors i punts on aturar-se a tirar fotografies.

Mirador de Vidikovac Godinje
Carretera panoràmica P16
Viewpoint Donji Murici
Mirador Vidikovac Stegvas (el punt més proper a Albània)

La carretera panoràmica finalitza al poble de Vladimir, però nosaltres continuarem fins a la ciutat costanera d’Ulcinj on anirem a buscar el nostre allotjament. De Vladimir a Ulcinj hi ha 19,5 kilòmetres, els quals es fan amb uns 25 minuts.

El què ens interessa de la ciutat d’Ulcinj és la seva ciutat vella. És una de les més antigues de l’Adriàtic, i a més d’edificis històrics, ens ofereix les millors vistes de la ciutat. Molts edificis estan reconvertits en hotels i restaurants lo que li resta un xic d’encant, però, per descomptat, és un dels imprescindibles de la ruta per Montenegro.

Ara anirem a trobar l’allotjament, fer una volta pel casc històric i demà ja el recorrerem a fons.

Ulcinj, amb les seves vistes de la ciutat antiga sobre un turonet
Hem escollit dos allotjaments de la plataforma “booking”, els quals compleixen les prestacions que hem indicat en anteriors apartats en quan a disposició de cuina, aparcament privat, condicions de cancel·lació gratuïta i distància menor a 1km des del centre de la ciutat:
1) Brisku Apartments. Adreça: Rr. Ymer Prizreni. ULCINJ. Preu: 37,00€/nit
2) Apartments Radosevic. Adreça: Pinjes b.b.. ULCINJ. Preu: 39,00€/nit

Adjuntem el recorregut que hem realitzat en el dia, així com les atraccions visitades, en un mapa de google maps (hem realitzat un total de 71,10km en un temps de 1h 48min):

Una resposta a «7. PARC NACIONAL DEL LLAC SKADAR: CREUER PEL LLAC SKADAR + CTRA. PANORÀMICA P16»

  1. […] PARC NACIONAL DEL LLAC SKADAR: CREUER PEL LLAC SKADAR + CTRA. PANORÀMICA P16 […]

    M'agrada

Deixa un comentari

Design a site like this with WordPress.com
Per començar