5. PARC NACIONAL BIOGRADSKA: CTRA. PANORÀMICA P4 + P.N.BIOGRADSKA (TREKKING LLAC BIOGRAD)

Avui deixarem el Parc Nacional de Durmitor i ens n’anirem a un altre Parc Nacional, el de Biogradska. Partirem de Zabljak i anirem a buscar la carretera P4 la qual va paral·lela al canó del riu Tara. Un cop arribem al Parc Nacional Biogradska, anirem fins al llac Biograd, el qual és el màxim atractiu del parc. Hi accedirem amb cotxe per fer un petit trekking pel voltant del llac, d’uns 4 kilòmetres de longitud, amb espectaculars vistes del llac i dels boscos. Finalitzarem la jornada al poble de Kolasin, on anirem a buscar el nostre allotjament.

De Parc Nacional a Parc Nacional. Seguim per l’interior del país per al·lucinar amb la diversitat de paisatges que ens regala. La nostra següent parada serà en el Parc Nacional de Biogradska però, per arribar fins allà, hem de recórrer una carretera paral·lela al congost del riu Tara. Així que el camí en sí mateix serà un premi.

La carretera panoràmica és la P4, i parteix des del pont de Djurdjevica. Té uns 46 kilòmetres que es fan a tot estirar amb uns 54 minuts, i finalitza en el poble de Mojkovac, al costat d’una oficina de turisme. Les vistes en tot moment, del congost del riu Tara, son espectaculars, i ens aturarem algunes vegades a tirar alguna fotografia.

Carretera P4

Un cop a Mojkovac, només ens queden 9 kilòmetres per arribar al llac Biograd. L’entrada al Parc Nacional és abans, a uns 5,5km, i és allí on haurem de pagar la taxa del mateix, que està fixada a 3€ per persona i dia.

Les entrades als Parcs Nacionals de Montenegro no son gratuïtes. En els accessos a alguns d’ells hi ha uns amables guardes que t’informen del cost de l’entrada. Una petita tarifa que no suposa cap desemborsament important en la nostra economia de viatge i que esperem que utilitzin per conservar les meravelles naturals que tenen.

El Parc Nacional Biogradska és una perla del patrimoni natural europeu. Avui en dia, és quasi la única selva tropical europea, que rodeja el fantàstic llac Biograd, es troba a només uns kilòmetres de Kolasin. Aquesta reserva natural conserva dotzenes d’espècies vegetals i cents d’espècies animals, que només es poden trobar en aquest lloc en tota Europa. No perdis la oportunitat de visitar en un tour els racons més significatius i bells del parc (això és lo què volem fer en el dia de demà, el 2n dia que estarem al parc), de donar un passeig en barca per el llac o de conèixer alguns dels nombrosos monuments històrico-culturals del seu entorn. L’element central de tot el parc és el Llac Biograd que en una superfície total de 230.000m² es troba a 1.094 metres d’alçada sobre el nivell del mar, formant un complex d’aigua d’exquisida bellesa. Sobre el llac, que s’extén sobre 54.000 hectàrees, s’eleven enormes corones muntanyoses que durant mil·lenis s’han reflectit en la seva superfície d’aigües tranquil·les.

National Park Biogradska

El parc es troba en la regió muntanyosa de Bjelasica, que es troba en la part central de Montenegro entre els rius Tara i Lim, i està rodejat per tres municipis: Kolasin, Berane i Mojkovac. El parc està rodejat de muntanyes les cimes dels quals superen els 2.000 metres d’alçada i amb nou llacs glaciars i un de terres baixes, el llac Biograd. La Seu del Parc està en el poble de Kolasin.

Encara que és el més petit dels quatre Parcs Nacionals de Montenegro, el Parc Nacional Biogradska conté diversitat de flora i fauna. Hi ha 26 hàbitats diferents de plantes amb 220 plantes diferents. En aquest parc hi viuen 150 classes d’aus i 10 classes de mamífers, i en el seu bosc hi ha 86 classes d’arbres. En les aigües del Parc existeixen 3 classes de truites i 350 classes d’insectes. Els elements bàsics del Parc son: bosc verge amb arbres de més de cinc-cents anys, grans vessants i cimes de muntanyes, llacs glaciars a 1820 metres d’alçada i un llac de fàcil accés ubicat en la mateixa entrada del Parc. El Parc és reconegut com una regió geològica i morfològica única i, com a tal, molt atractiva per la investigació científica.

National Park Biogradska

Aquestes vessants de les muntanyes s’utilitzen encara avui com a pastures i els visitants del parc gaudeixen de la hospitalitat dels pastors en les seves cases d’estiu.

El muntanyisme i les visites son les dues activitats estiuenques més populars del Parc. També al sud del parc hi ha una estació d’esquí. A l’estiu també és popular visitar les cimes més altes amb jeeps (activitat que realitzarem en el dia següent). La caça està permesa i la pesca també en els llacs. La recol·lecció de mores i gerds és una altra activitat estiuenca.

National Park Biogradska

Fou proclamat Parc Nacional en el 1952. La majoria dels visitants del Parc utilitzen vehicles particulars o arriben en grups organitzats.

Després d’aparcar el cotxe prop del Llac Biograd, anirem al Centre de Visitants que hi ha darrera el llac en un edifici de fusta, amb un horari d’obertura de 9h a 17h, i demanarem informació sobre les rutes que hi ha i les que volem fer, per si hi ha alguna cosa que se’ns ha escapat. Un cop actualitzada la informació, anirem a començar el trekking al voltant del llac.

National Park Biogradska

És un passeig sense gaire desnivell, però àmpliament compensat per unes precioses vistes del llac i uns boscos travessats per llargues passarel·les de fusta.

Finalitzat el trekking, serà el moment de descansar i relaxar-nos amb una de les barques que solquen el llac. El lloguer de la mateixa és de 8€ i tens dret a utilitzar-la com a molt 1 hora.

I potser ja va sent hora d’arribar-nos a Kolasin a buscar el nostre allotjament i comprar menjar, si és el cas. Kolasin es troba a 20 kilòmetres al sud del llac Biograd.

Hem escollit dos allotjaments de la plataforma “booking”, els quals compleixen les prestacions que hem indicat en anteriors apartats en quan a disposició de cuina, aparcament privat, condicions de cancel·lació gratuïta i distància menor a 1km des del centre de la ciutat:
1) Apartments Popovic. Adreça: Put Braće Vujisić. KOLASIN. Preu: 39,00€/nit
2) Apartments Medo. Adreça: Mojkovacka. KOLASIN. Preu: 45,00€/nit

Adjuntem el recorregut que hem realitzat en el dia, així com les atraccions visitades, en un mapa de google maps (hem realitzat un total de 95,70km en un temps de 2h 2min):

Una resposta a «5. PARC NACIONAL BIOGRADSKA: CTRA. PANORÀMICA P4 + P.N.BIOGRADSKA (TREKKING LLAC BIOGRAD)»

  1. […] PARC NACIONAL BIOGRADSKA: CTRA. PANORÀMICA P4 + P.N.BIOGRADSKA (TREKKING LLAC BIOGRAD) […]

    M'agrada

Deixa un comentari

Design a site like this with WordPress.com
Per començar