14. Annecy: Annecy + Gorges du Fier + Col de la Forclaz

I arribem a l’últim dia sencer de les nostres vacances. També sortirem de la vall de Chamonix, en aquest cas per anar a veure una de les ciutats més maques de França, Annecy, la qual es troba a 101km de Chamonix (un temps de 1 hora i 18 minuts). Després de visitar Annecy anirem a unes gorges a 20 minuts d’Annecy, i marxarem per el Col de la Forclaz, un coll en la carretera D42, amb unes grans vistes del llac d’Annecy, per tant, ens hi posem ja. Com hem dit, de Chamonix a Annecy hi ha 1h 18min. Hem comptat aparcar a Annecy al centre de la ciutat, al Parking de l’Hôtel de Ville. Més al centre, impossible.

Annecy es troba al Departament de l’Alta Savoia, al nord del Llac d’Annecy, i per ella hi passa el riu Thiou, el qual desemboca al llac. Té una altitud de 448m i 128.199 habitants.

Començarem a explorar el Casc Històric, el qual és molt bonic i singular, a l’estar rodejat de canals d’aigua. Iniciarem la ruta a l’Oficina de Turisme, ubicada a la Rue Jean Jaurés. La ruta s’endinsa en el Casc Històric i en les seves esglésies i carrers. Es tracta de la ruta de color violeta que dónen a l’Oficina de Turisme, ja que és la que més s’adequa amb el que busquem: es tracta d’una ruta pel centre fent un total en previsió de 2h de recorregut. L’única dificultat per dir-ho d’alguna manera, és en el seu final, el qual ens porta al Castell i la Basílica de la Visitació.

Les altres fites de la ciutat, i que també visitarem, son el Palais de l’Ile (la ruta hi passa) i el Pont des Amours.

Adjuntem la nostra documentació gràfica i un mapa de google maps amb els imprescindibles que veurem:

Palais de l’Ile et le Thiou
Château d’Annecy
Pont des Amours

Mapa amb els imprescindibles a Google Maps:

Després de la visita a Annecy, ens n’anirem al poble de Lovagny, a 20 minuts d’Annecy, per visitar les Gorges du Fier. La durada de la visita és aproximadament d’1 hora. És un espectacular i estret canyó per el que passes per una passarel·la fixada a la roca a 25 metres sobre el riu. Hi ha un sorprenent mar de roques, llegendes sorprenents,…

Està obert de mitjans de març a mitjans d’octubre, amb uns horaris de 9:30h a 19:15h els mesos centrals de l’estiu. La visita és lliure (no guiada), i val uns 4,8€ pels adults i nens de 16 anys o més, i 2,70€ pels nens menors de 16 anys.

Hi ha 2 aparcaments gratuïts sense vigilància a la nostra disposició. Ens recomanen que utilitzem el parking nº1 (accés sende escales), perquè la visita comença des del Pont des Liasses, amb una bonica vista del Fier i els primers testos gegants.

  • Parking nº1 “Grand Parking”(Pont des Liasses): Cotxes / Autobusos / Autocaravanes. S’hi arriba des de Poisy i Lovagny. En el creuament del Castell, s’ha de girar a l’esquerra. Accés a la guixeta per camí ombrejat.
  • Parking nº2 “Small Parking”(Pontverre): Només cotxes. S’hi arriba des de Chavanod per la D116. Accés a la guixeta per escala.

Als aparcaments tanquen (barreres) al mateix temps que el lloc.

Visitades les gorges ens dirigirem per retornar a Chamonix, però passant pel Col de la Forclaz, per tenir unes increïbles vistes del Llac d’Annecy. Al Col de la Forclaz s’hi arriba vorejant la ciutat d’Annecy i arribant fins al municipi de Talloires al costat del llac. Hi accedim per la carretera D42 que ens hi porta després d’uns 35,5km de les gorges (uns 43 minuts en cotxe).

Es tracta d’un punt imprescindible de veure, ja que el coll es troba a 1.147m d’alçada i tens les millors vistes del llac d’Annecy i els seus entorns. Ja veuràs que et costarà marxar d’aquest lloc.

I ara si, després de la visita al Col de la Forclaz, ens dirigim directament a Chamonix de retorn. El camí més ràpid és tornant a Annecy i pujant fins a buscar la A40, però nosaltres et recomanem que continuïs la carretera D42 i tornis a Chamonix per la D1212 i per Megève. És un pèl més de temps (uns 5 minuts més), però val la pena paisatgísticament.

Adjuntem la ruta feta en cotxe mitjançant un mapa de google maps, on s’observen les distàncies, els llocs i els accessos, així com el total de kilòmetres recorreguts i el temps destinat en això (269,00 kilòmetres en 3 hores i 59 minuts aprox.):

Deixa un comentari

Design a site like this with WordPress.com
Per començar