4. Courchevel i Méribel: Caminada Torrent et Lac de la Rosière + Les Poux Waterfall + Courchevel La Tania + Le Parc Olympique de Méribel

Avui anirem a fer una caminada al domini de Courchevel, a la vall de Saint-Bon. La intenció és anar fins al Lac de la Rosière i un cop allà anar a trobar unes cascades. Després anirem a veure un mirador pujant al telecabina de La Tania, per acabar a la pista de patinatge del Parc Olímpic de Méribel. Espero que el dia d’avui us agradi.

Sortirem de Méribel Centre en direcció Courchevel Moriond a la cota 1650m. Hi ha una mitja hora aproximadament. De Courchevel Moriond 1650m baixa el Chemin du Lac de la Rosière i ens hi porta. Aparcarem el cotxe a un aparcament habilitat abans d’arribar al llac, a uns 650 metres abans. Per tant, aquest tros el farem a peu si volem arribar fins al llac.

Un paratge natural als peus de la Dent du Villard, amb la seva passarel·la que creua el llac, aquest passeig és imprescindible per a les teves vacances. També passa per el sender botànic.

Gaudiràs de la frescor del bosc i el riu, així com dels prats il·luminats per el sol. Pots creuar l’encantador llac blau turquesa en una passarel·la de fusta que és accessible per a tothom i llavors gaudir d’un pícnic junt al llac.

La passejada pel llac i pel torrent de la Rosière ens ocuparà com a molt 1 hora. Després, des del llac començarem la caminada per anar a trobar Les Poux Waterfall. Aquesta caminada és de una altra hora fins a la cascada. La ruta ascendeix per una pineda molt bonica fins que ens trobem amb la cascada des Poux.

És una caminada familiar bonica, fàcil i uniforme, pràcticament sense elevació, ideal per fer-la a l’estiu. La cascada és un recés de frescor i pau on la caminada estarà marcada per el soroll del riu que flueix lliurement.

Hi ha la opció de tornar desfent el camí que hem fet, i hi ha la opció de fer la caminada circular. Escollim fer la caminada circular, i el total de la mateixa es realitza en 1 hora i 45 minuts (això és el que diuen els rètols que ens anem trobant). Tornarem per un bosc, el Forêt du Laition, que ens durà un altre cop al lac de la Rosière. És la caminada nº1 i 1’ del plànol que adjuntem (plànol de Courchevel a l’estiu):

Un cop hem finalitzat la caminada, agafarem el cotxe i ens n’anirem fins a Courchevel La Tania, a la cota 1.400m. Son uns 9,4km que es fan en uns 17 minuts. Aparcarem en els parkings habilitats al costat de l’estació del telecabina, i agafarem el telecabina La Tania que ens portarà fins a la cota 1890m en un emplaçament anomenat “Bouc Blanc”. El telecabina està obert tots els dies de la setmana i els seus horaris son de 9:30h a 12:30h i de 13:30h a 16:45h. A dalt hi ha un restaurant enorme que es diu igual que el lloc, “Bouc Blanc”.

Les vistes que es tenen des d’aquí no cal dir que son espectaculars.

També és un bon lloc per relaxar-nos i prendre algo. Si fos al migdia, també podríem fer un pícnic aquí.

Quan ho considerem oportú, anirem a l’estació superior del telecabina de la Tania i l’agafarem per anar a buscar el cotxe i d’aquí posarem rumb a Méribel per anar a la pròxima atracció de la nostra ruta.

Ens hem de dirigir a “Le Parc Olympique”, el qual és un complex esportiu ubicat a Méribel Centre (on tenim l’allotjament), i on hi ha piscina, pista de patinatge, Spa, Fitness,… Està a tocar de l’oficina de turisme. No té pèrdua perquè està molt ben indicat i a més es veu des de la mateixa carretera.

Aparcarem el cotxe i la nostra intenció serà anar a patinar a la pista de gel. En els mesos estivals, l’horari d’obertura de la pista de gel és de les 16:30h a les 19:00h. Els preus son de 5€ pels adults, 4€ pels nens, i 3€ per persona pel lloguer de patins.

No cal dir que acabarem el dia de la millor forma possible… Ah, i també podem anar-nos a banyar a la piscina del complex, si ho preferim.

Adjuntem la ruta feta en cotxe mitjançant un mapa de google maps, on s’observen les distàncies, els llocs i els accessos, així com el total de kilòmetres recorreguts i el temps destinat en això (35,70 kilòmetres en 58 minuts aprox.):

Design a site like this with WordPress.com
Per començar