19. Sölden

Un dels imprescindibles de Sölden és arribar a fer el BIG3: Arribar a les cimes de Gaislachkogl, Tiefenbachkogl i Schwarze Schneid. Afortunadament, no és necessari ser un alpinista per a posar-se en la imatge de 360º: es pot arribar fàcilment al BIG3 sense un ascens gràcies als remuntadors d’estiu. Un altre dels imprescindibles és fer una caminada panoràmica per l’Almzeit de Sölden.

Vam començar per intentar fer el Tiefenbachkogl i el Schwarze Schneid al mateix dia. S’havia d’anar a l’aparcament del Tiefenbach Gletscher, a 2800 metres sobre el nivell del mar, per agafar primer el Tiefenbachbahn (l’horari dels mesos d’estiu és de 9:00h a 15:30h, i els preus son 21,00€ anada i tornada pels adults, i 11,50€ pels nens). S’hi arriba per una carretera de peatge panoràmica (la Ötztaler Gletscherstrasse, la segona carretera asfaltada més alta d’Europa) i al final de la mateixa passes per un  túnel (que és el túnel més alt d’Europa, que es diu Rosi Mittermaier Tunnel). Nosaltres vam decidir de fer-la amb autobús (transport públic) i per tant, estava inclòs en el preu de la tarja Ötztal Premium Card (el preu del peatge per a turismes fins a 5 ocupants és de 20,50€ per cotxe). Eren 16,00 kilòmetres de carretera (uns 26 minuts amb bus) i sorties de baix el poble de Sölden. Al Parkplatz Tiefenbach Gletscher vam baixar del bus i vam veure que estava tot molt buit. Resulta que el Tiefenbachbahn no estava operatiu perquè s’hi feien obres de manteniment, i durant l’estiu no hi podíem pujar. Així que ja teníem una branca del BIG3 sense poder fer-la.

Anàrem per la segona, el Schwarze Schneid: amb el bus des de l’aparcament del Tiefenbach vam baixar al Rettenbach Gletscher, a 2650m. Aquí si que vam baixar perquè hi havia força activitat. Primer anàvem a lo què anàvem: a buscar el Schwarze Schneidbahn, i sí, estava en funcionament: Va de 2674m a 3250m, i està obert de 8:00h a 15:00h. Els preus d’anada i tornada son de 21,00€ pels adults, i de 11,50€ pels nens. Amb la tarja Ötztal Premium Card surt gratuït. Es tracta d’una góndola en 2 trams:

Ens va dur a dalt la Schwarze Schneid Bergstation, molt a prop del Tiefenbachkogl, a 3.250m, i amb aquestes vistes:

Imatges de la glacera Rettenbachgletscher mentre baixàvem la góndola. Al fons es veuen les glaceres als peus del Wildspitze (la muntanya més alta del Tirol, de 3.774m):

Arribem un altre cop al Rettenbachgletscher i aquí ens hi quedarem una bona estona, perquè hi ha muntades algunes atraccions. S’ha instal·lat un parc de jocs a 2600m sobre el nivell del mar. Aquí els teus fills podran escalar l’”iceberg” a ple estiu amb temperatures agradables o provar sort amb la “bola dels pingüins”. Vam estar jugant força estona en aquest parc:

I com a teló de fons, la glacera Rettenbachgletscher:

La Rettenbachgletscher des de Rettenbach, al Gletscher Stadion (2.670m):

Vistes impressionants de la glacera:

Un cop vam haver jugat força estona, era l’hora d’agafar el bus per la Ötztaler Gletscherstrasse i tornar a Sölden. Les vistes del viatge amb bus eren espectaculars. Val la pena l’excursió.

La tercera branca del BIG3 és la pujada a Gaislachkogl. En el dia que ho vam fer, vam combinar aquesta pujada amb una caminada panoràmica per l’Almzeit de Sölden, la qual comença a l’estació del mig de l’anterior pujada. Bé, per començar, per pujar a Gaislachkogl s’ha d’agafar el Gaislachkoglbahn en el poble de Sölden, un telefèric de dos trams que passa per una estació a mitja muntanya (Mittelstation) i arriba a la cota 3.058m. Els horaris pels mesos d’estiu son de 8:30h a 16:45h i els preus son de 21,00€ pels adults, i 11,50€ pels nens, anar i tornar fins a dalt de tot. Amb la tarja Ötztal Premium Card surt gratuït.

Les vistes del poble i la vall de Sölden mentre vas pujant son impactants:

I a quina velocitat anem cada cop més amunt (en 12 minuts va de baix a Sölden fins a dalt la cota 3.058m):

Arribada a Gaislachkogl:

Cima del Gaislachkogl a 3.058m, i quin fred fotia:

A dalt a Gaislachkogl, també hi ha un restaurant, l’Ice Q:

S’hi va rodar un tros de la pel·lícula del James Bond “Spectre: 007”:

Adjunt a l’Ice Q, hi ha una exposició sobre el món del 007, la qual es diu “007 Elements”:

007 Elements guia als visitants en un viatge a través d’una sèrie de galeries interactives d’alta tecnologia, cada una de les quals destil·la l’art dels elements característics que defineixen una pel·lícula de James Bond: les boniques seqüències de títols i les partitures dramàtiques; les seqüències d’acció sorprenents; els cotxes, els gadgets i la tecnologia; les impressionants ubicacions i els icònics escenaris d’estudi i, per últim, una gran quantitat de personatges captivadors.

Decidim baixar a la Mittelstation, on comença l’Almzeit:

Almzeit: Son caminades temàtiques panoràmiques familiars:

Almzeit de Sölden: El sender d’aventures Almzeit Sölden fa que els aspectes més bonics de la vida alpina siguin visibles i tangibles. Dividits en diferents temes i senyalitzats de forma informativa, més de 20 estacions d’aventura mantenen a tots els exploradors, grans i petits, en alerta. Les arts culinàries juguen un paper important aquí: les cabanes (hütte) i les pastures alpines serveixen plats temàticament apropiats i transmeten el valor dels productes regionals, no solament en les vessants de les muntanyes ben desenvolupades en l’oest, sinó també en el cantó tranquil. Les diverses zones alpines de la naturalesa estan esperant als amants purs.

Començarem una caminada temàtica anomenada “Nature Theme Trail” i marcada en els plànols amb la lletra L, i tornarem a Mittelstation per una caminada marcada amb la lletra N. Hem triat aquestes caminades perquè passarem per el major nombre de cabanes possible, i així veurem les diferents temàtiques.

Nature Theme Trail:

La vall de Sölden:

Arribant a veure la primera cabana: Heide Alm, a 2.130m:

El camí es transforma en corriol i entrem a la vall de Vent. Vistes de Ventertal, del tram de Heide Alm a Silbertal:

Silbertal, a 1.982m, i amb un museu de minerals en el seu interior:

Gaislach Alm, a 1.974m:

Musikzeit, a Löple Alm. Aquí vam dinar, estàvem quasi sols. Devíem portar 1h 30min de la caminada. Tot pla i en baixada. La única pujada estava al final:

Löple Alm, a 1.970m:

A partir de Löple Alm començava una altra caminada temàtica anomenada “Marchenzeit – Magic Fairytale Time” (ja estàvem fent la caminada de la lletra N), una mica en pujada cap a la Mittelstation:

Sölden des del Marchenzeit:

Vam finalitzar la caminada que va tenir una durada d’unes 2h – 2h i mitja, amb molt poc desnivell. Val molt la pena, ja que és una caminada molt panoràmica que passa per moltes cabanes (hütte).

Adjuntem la documentació gràfica que son els plànols de l’estació de Sölden on es veuen els imprescindibles que hem fet en aquest apartat:

https://www.camping-soelden.com/wp-content/uploads/2017/05/oetztal_sommerpano_12.pdf

Deixa un comentari

Design a site like this with WordPress.com
Per començar