18. Umhausen

El plaer il·limitat del senderisme, la tranquil·litat i l’idil·li, la cultura i la tradició son les pedres angulars del poble d’Umhausen i garanteixen així unes vacances relaxants a Umhausen. Hi ha 3 atraccions imprescindibles a Umhausen per no perdre’s:

  • L’Ötzi-Dorf (Ötzi Village): un parc d’atraccions arqueològic amb edificis prehistòrics, que apropa i il·lustra la vida i l’economia d’un poble indígena
  • Ötztal Birds of Prey Park: Un fabulós parc d’aus rapaces de la vall d’Ötztal, amb una superfície total de 5000m², on es poden admirar 30 animals i 15 espècies d’aus rapaces, entre elles voltors, àguiles, milans, mussols i falcons. No hi vam anar. L’horari d’obertura del parc és de 9:30h a 17:30h durant els mesos d’estiu (mirar horari demostracions), i el preu és de 11,50€ pels adults i 6,50€ pels nens de 6 a 15 anys. Hi ha un family pass a 29,50€. Mirar preus entrades combinades amb l’Ötzi Village.
  • Stuibenfall: La cascada més gran del Tirol amb un desnivell de 159m que es pot admirar sobre cinc plataformes i un pont penjant.

Ötzi Village

A partir de la descoberta d’una mòmia sota el gel de la vall, datada de l’edat de pedra, es construeix aquest poble-museu.

L’horari d’obertura del recinte del poblat és durant l’estiu de 9:30h a 17:30h, i els preus son de 9,30€ pels adults i 4,50€ pels nens de 6 a 15 anys. Hi ha un passi familiar a 22,50€. També hi ha entrades combinades amb el Ötztal Birds of Prey Park (adults 17,70€, nens 9,40€ i passi familiar 45,00€).

Es tracta d’una reproducció d’un poblat:

No només el poblat és prehistòric, també ho son els utensilis, els animals i les plantes. Hi ha els cavalls de la raça Przewalski, protegida per haver-se quasi extingit. També hi ha “urrinders” (tipus de braus):

Stuibenfall

No hi ha millor lloc per aprendre sobre l’increïble poder de la naturalesa que en la cascada Stuibenfall. És la cascada més alta del Tirol i es pot explorar al llarg d’un nou complex de camins i plataformes d’observació. Aquells que vulguin acostar-se molt, poden escalar junt a l’aigua en una ruta especial d’escalada de corda fixa de via ferrada.

Recentment s’ha instal·lat una xarxa de camins i plataformes per a permetre que els visitants s’acostin més a l’acció que mai.

Consta de 700 graons, una passarel.la penjant de 80 metres i varies plataformes d’observació a diferents alçades. Es pot accedir a la cascada de Stuibenfall des de dalt i des de baix.

L’aparcament de “Bischoffsplatz”, junt a la carretera principal que condueix a Umhausen, es troba a prop de la cascada i porta als visitants, inclosos aquells amb cotxets i cadires de passeig, a la cascada en uns 30 a 60 minuts (nosaltres vam tardar uns 30 minuts anant normal).

Els visitants que vulguin començar en la cima i baixar poden fer-ho des de l’aparcament “Sennhof” a Niederthai i seguir l’ample camí al llarg de les ribes del rierol “Horlachbach” cap a “Gasthof Stuibenfall” i fins a la cascada mateixa.

Aquí, nosaltres vam arribar fins a la quarta plataforma (de les 5 que hi han):

Si estàs buscant una experiència extra especial, visita la cascada un dimecres per la nit; aquí és quan les aigües embravides s’encenen fins la mitjanit, durant tot l’any.

Mirador des de la carretera a Niederthai:

Deixa un comentari

Design a site like this with WordPress.com
Per començar