13. Villnösstal (Val di Funes)

A partir d’una imatge fotogràfica que vam veure, vam anar buscant a quin lloc pertanyia, i el vam trobar: Villnösstal (Val di Funes). Una de les valls més boniques del Tirol. La vall de només 24 kilòmetres situada en el municipi de Funes, província de Bolzano, és un dels racons més fotografiats de la zona dels Dolomites.

Val di Funes és coneguda com el tresor dels Dolomites i creiem que és per les increïbles panoràmiques que ofereix. Els seus prats s’estenen entre cimes dolomítiques i alguna església entra en l’escena per a fer-la més idíl·lica. Hi ha qui associa aquest títol a que és la província d’Itàlia més rica del país.

Una altra de les coses per destacar en la Val di Funes son els seus petits i tranquils pobles amb la seva cuidada decoració. Aquesta decoració és comuna amb la zona de tot el Tirol. Edificis de fusta, decoració floral, carrers estrets i estil gòtic son els seus trets.

St. Giovanni in Ranui és l’església més fotografiada de la Val di Funes, sens dubte. La petita església no és coneguda per el seu estil arquitectònic o el seu valor artístic sinó per la seva localització. Enmig d’aquest prat verd de la Val di Funes es troba aquesta església de diminutes dimensions i estil gòtic amb influències italianes. La gent visita aquesta església per la preciosa estampa que es crea degut al lloc en el que s’ubica.

El fons d’aquesta escena son les muntanyes Dolomites i els voltants els boscos frondosos de coníferes. Tot això forma un racó preciós al que acudeixen moltíssims turistes de totes les parts del món per a fotografiar i gaudir.

Vam començar fent una caminada anomenada Nature Trail fins a Zanzer Alm:

Era una caminada panoràmica, amb les vistes impressionants en tot moment dels Dolomites:

Passem per frondosos boscos de coníferes:

Arribem a Berggasthof a Zanzer Alm:

És el Naturpark Puez-Geisler, dins l’àmbit dels Dolomites:

Diferents imatges de la caminada que recordarem durant força temps, em sembla:

Sensacions de relaxació, pau i tranquil·litat:

Allarguem la caminada per arribar fins a l’església de Sant Giovanni in Ranui:

Vista de la Val di Funes, al poble de Santa Magdalena:

Vam tenir temps i tot per anar a un parc d’aventura als arbres. Aquest, es diu Parco Aventura Funes, i està ubicat a Santa Magdalena:

Feia dies que no ho provàvem:

El parc d’aventura està obert durant els mesos d’estiu de 9:00h a 18:00h. Els preus son de 22,00€ pels adults i 16,00€ pels nens de 13 a 16 anys. També hi ha tarifes familiars: 60,00€ (2 adults i 2 nens).

Després de jugar pels arbres, vam anar a visitar el Centre de Visitants del Parc Natural, anomenat “Naturparkhaus Puez-Geisler”, a Santa Magdalena:

L’entrada és gratuïta i l’horari és de 9:30h a 12:30h i de 14:30h a 18:00h:

Deixa un comentari

Design a site like this with WordPress.com
Per començar