1. VIATGE: VOL BCN-PODGORICA + VISITAR PODGORICA

Com hem vist anteriorment, un cop solucionat el tema del vol, ja ens hi podem posar perquè aquí comença el nostre viatge a Montenegro, un recorregut de dues setmanes a través de la xarxa de carreteres d’aquest petit país.

Un cop arribem a l’aeroport internacional de Podgorica (TGD), anirem a buscar el cotxe de lloguer en el mateix aeroport, i començarà el nostre “road-trip” pel país.

En el dia d’avui, però, no farem gaires kilòmetres ja que ens dedicarem a visitar la capital, Podgorica, i el seu entorn immediat. El primer que farem, però, serà anar a buscar el nostre allotjament a la capital, i seguidament després anar a comprar menjar.

Hem escollit dos allotjaments de la plataforma “booking”, els quals compleixen les prestacions que hem indicat en anteriors apartats en quan a disposició de cuina, aparcament privat, condicions de cancel·lació gratuïta i distància menor a 1km des del centre de la ciutat:
1) Charming and lovely apartment in Podgorica Center. Adreça: 32 Novaca Miloseva. PODGORICA. Preu: 38€/nit
2) Cute, spacious apt in the heart of the old town. Adreça: 66 Kralja Nikole. PODGORICA. Preu: 38€/nit

Ja instal·lats, amb el cotxe aparcat, ens arribarem a l’oficina de turisme del centre de la ciutat, ubicada prop de la Plaça de la Independència (Slobode, 30).

Aquí, ens facilitaran mapes, orientació i solucionar-nos els dubtes que tinguem del viatge i de la visita a la capital. També ens proposaran si volem fer un tour per la ciutat o alguna visita guiada.

La gent es pregunta: Podgorica, val la pena parar-se i visitar-la? Per descomptat, no és una ciutat amb molt d’encant, però, pot sorprendre al visitant, com ens va passar a nosaltres. Podgorica és la capital de Montenegro, amb una població en la seva àrea metropolitana de 185.937 habitants.
Podgorica

Una de les primeres atraccions que visitarem serà el barri històric, la Old Town, barri conegut com a Stara Varos. Està a pocs metres al sud de l’oficina de turisme, i en ell s’hi troben edificis notables com la Torre del Rellotge, algunes mesquites del segle XI, i fins i tot una Fortalesa Otomana (anomenada “Depedogen”, la Ribnica Fortress).

El Museu d’Història Natural i la Torre del Rellotge

En general, la Ciutat Vella precisa d’una renovació, la major part dels edificis del casc antic estan força abandonats, però també veiem que tenen el potencial suficient per a convertir-se en una de les capitals de moda si hi ha una bona inversió en treballs de rehabilitació d’edificis, i s’obren petits usos com bars, cafeteries, etc…

Fortalesa Otomana ubicada al costat del riu Ribnica

Després de passejar pel casc històric i arribar-nos a la Fortalesa Otomana, no podem deixar de veure, en el mateix àmbit, el Pont Otomà sobre el riu Ribnica (Old Ribnica River Bridge). Ens trobem a la zona de ribera, la zona de confluència dels dos rius de la ciutat, per una banda, el riu Ribnica i per l’altra, el riu Moraca.

Old Ribnica River Bridge

Aquí, es formen uns espais que els habitants de la ciutat aprofiten per passejar i també es creen uns àmbits que s’utilitzen com a “platges urbanes”. S’hi troben tot tipus de xiringuitos per amenitzar l’ambient i donar-li un ús en aquests espais.

Espais que es formen en la confluència dels dos rius

I arriba l’hora d’anar fins al millor dels imprescindibles d’aquesta visita a Podgorica. Per aquest monument sol ja recomanaríem la visita a la capital, es tracta de la Catedral Ortodoxa de la Resurrecció de Crist. Visitant aquesta catedral, l’estada a Podgorica ja haurà valgut la pena. La Catedral es troba a 1,7km a l’oest de l’oficina de turisme. Hi podem arribar fent un passeig de 20 minuts, o acostar-nos-hi amb el cotxe de lloguer, ja que té una gran esplanada on pots aparcar-hi força bé.

Catedral de l’Església Ortodoxa de la ciutat de Podgorica

Es tracta d’un impressionant edifici amb una façana imponent, amb dues torres bessones i un arc prominent. Està clarament influenciada per la Catedral Medieval de Sant Tryphon (Kotor), amb influències romàniques, italianes i bizantines. L’interior està fortament adornat amb murals iconogràfics amb fons daurats, terres de marbre i mobles. Sobretot, no us perdeu l’interior. Caureu de cul a terra.

La catedral es va començar a construïr fa relativament poc, al 1993, i no es va consagrar fins al 2013. Amb la visita a la catedral s’hauran acabat els imprescindibles del centre urbà de Podgorica, i anirem a buscar el cotxe (si no el tenim ja), per anar-nos-en a visitar altres atraccions a la perifèria de la ciutat.

Començarem per el nord, on a 4,7km de l’oficina de turisme, hi trobarem unes ruïnes romanes que formen part de l’antiga ciutat de Doclea:

Recordeu que les ubicacions dels llocs les veureu amb el mapa de google maps que sempre adjuntarem al finalitzar la jornada.

Doclea fou una antiga ciutat romana i bizantina. Fou seu episcopal des de finals del període romà i durant l’Alta Edat Mitjana. Als segles IV i V, va ser presa per les tribus bàrbares i va entrar en decadència. A principis del segle V, va ser atacada pels visigots germànics. Un terratrèmol la va destruir en el 518. Els Eslaus del Sud van emigrar a la terra i van procedir a reconstruir l’assentament al segle VII. Les ruïnes històriques de la ciutat es poden veure avui en dia.

Vista Doclea, anirem per la següent atracció, que no és més que una bodega de vins amb una gran història, anomenada Bodega Sipcanik.

El nivell dels vins de Montenegro és molt alt, encara que no es parli d’ells tant com els francesos, per exemple. I si busques una experiència de nivell, has de visitar la Bodega Sipcanik sí o sí, la qual es troba a uns 10-15 minuts en cotxe des del centre de la ciutat, en direcció sud-est.

Accés a la Bodega Sipcanik

La Bodega Sipcanik, per tant, és una altra cita en la teva agenda a Podgorica, però ja no només per els aficionats al turisme de vins, per la degustació d’un vi fabulós (amb premis internacionals) i en un lloc pintoresc… sinó per el significat de l’emplaçament en la història.

Durant la Guerra dels 90, al tancar-se els aeroports, fou un lloc de maniobres i emplaçament militar serbi en terreny montenegrí. L’experiència d’estar en aquest lloc és brutal.

Hi ha tours guiats per visitar el recinte i fer una cata de tres vins “Plantaze”, amb alguna cosa de menjar (formatges i pernil) que pots reservar-ho des de la seva web: www.plantaze.com

El vi és boníssim i d’una extraordinària relació qualitat-preu.

El tast ha valgut la pena. Els horaris d’obertura de la bodega al públic son de 9 a 17h tots els dies en època estival, i els preus de la degustació son de 12€ per persona, i té una durada de 1h.

Seguidament després, agafarem el cotxe i ens acostarem a l’última de les atraccions de Podgorica. Es tracta de les cascades Niagara Falls. Sí sí, no rieu. Li varen posar aquest nom, perquè aquí tot s’ho prenen a broma i es tractava de fer-li publicitat al lloc. Es tracta d’unes cascades ubicades a 7,2km del centre de la ciutat amb cotxe (direcció sud-est) a prop de la bodega anterior. Hem de dir que son unes cascades molt humils si t’agafes la comparació amb les de veritat gaire seriosament. Val la pena desplaçar-se fins al lloc per veure aquestes cascades.

En el lloc hi ha un restaurant fantàstic a l’estiu, que es diu “amb vistes al Niàgara”…

I fins aquí l’aventura d’aquest primer dia de visita a Podgorica.

Adjuntem el recorregut que hem realitzat en el dia, així com les atraccions visitades, en un mapa de google maps (hem realitzat un total de 48,10km en un temps de 1h 25min):

Una resposta a «1. VIATGE: VOL BCN-PODGORICA + VISITAR PODGORICA»

  1. […] VIATGE: VOL BCN-PODGORICA + VISITAR PODGORICA […]

    M'agrada

Deixa un comentari

Design a site like this with WordPress.com
Per començar